Je bent moe. Moe van alles wat autisme met zich meebrengt. Want ja, ook jij hebt het moeilijk. Soms voel je je een slechte ouder. Je relatie staat onder spanning en de andere kinderen in het gezin lijden onder de situatie. Er zijn zorgen over de toekomst, maar niemand die je de juiste kant op helpt. Bij autismehuis is er begrip, herkenning en erkenning.

Waarschijnlijk heb je als ouder vaak het idee dat je alleen maar brandjes blust en niet verder komt. Vaak is dat ook zo, omdat je hoogstwaarschijnlijk bezig bent met symptoombestrijding in plaats van het structureel aanpakken van oorzaken. Hierdoor raak je verstrikt in een neerwaartse spiraal. Je relatie kan eraan onderdoor gaan, vrienden en familie nemen misschien afstand en werken wordt lastig. Lol in het leven is ver te zoeken en je voelt je steeds vaker onbegrepen.

“Je hebt iemand nodig die structureel meehelpt, zodat je weer hoop voor de toekomst krijgt.” 

Je hebt iemand nodig die naast je staat. Die structureel meehelpt, een doel stelt waar je blij van wordt en je weer hoop voor de toekomst krijgt. Wij van autismehuis gaan niet voor hapsnap-oplossingen, maar kijken naar wat op lange termijn nodig is. We komen naast je staan, zolang als dat nodig is. Samen zetten we stappen om ervoor te zorgen dat je met je gezin weer gelukkig kunt zijn.

Iemand nodig die met je meedenkt?