1. Home
  2. Voor Wie?
  3. Huisartsen

Als huisarts moet je tegenwoordig overal verstand van hebben. Huisartsen moeten de inzet van onder meer GGZ-zorg vergemakkelijken en zijn in een ideale wereld helemaal op de hoogte van het aanbod op dit vlak. Met name op het gebied van autisme is dat lastig. Wij zorgen dat je je weer kunt focussen op je vak.

Waar de dokter vroeger vooral bezig was met fysieke klachten, komt tegenwoordig steeds meer psychiatrische problematiek de wachtkamer binnenlopen. Het zorgaanbod is onduidelijk en versnipperd en vaak is niet direct zichtbaar dat autisme een oorzaak is van diverse problematiek. Daar komt nog bij dat het bijbenen van de ontwikkelingen en onderzoeken op het gebied van autisme topsport is.

“GGZ-hulpverleners kunnen bij ons terecht voor gratis advies en een overzicht van de lokale en regionale hulp.” 

Wordt autisme te laat vastgesteld – en dat gebeurt vaak – moet er vaak zwaardere zorg worden ingezet dan bij een vroege diagnose. Hoe eerder de (pre-)diagnose is gesteld, des te sneller kunnen we zorgen voor de juiste ondersteuning en lopen kinderen en jongeren met autisme zo min mogelijk achterstand op. Door het gebrek aan kennis, overzicht en mogelijkheden wordt er ook nog te vaak ad hoc hulp of zorg ingezet, zonder daarbij goed na te denken over de gevolgen op korte en lange termijn.

Wij bieden huisartsenpraktijken informatie, voorlichting en praktische hulp. We hebben een gratis spreekuur, zowel telefonisch als op onze locatie. Zodra GGZ-hulpverleners autisme vermoeden kunnen ze bij ons terecht voor gratis advies en een overzicht van de lokale en regionale hulp en zorgmogelijkheden. Doordat we een transparant model hanteren, kunnen we samen met de wijkteams vaak van te voren inzicht geven in de verwachte effecten en kosten van een bepaalde zorginzet.

Wij denken graag met u mee