Begeleiding en behandeling bij ons op de groep _________________

Op onze groepslocaties kunnen kinderen en jongeren met autisme altijd terecht. Overdag, na schooltijd of in het weekend. In een huiselijke setting komen kinderen en jongeren met leeftijdsgenoten in contact en stimuleren wij zelfstandigheid en sociale vaardigheden.

Ambulante behandeling en begeleiding voor kind en jongere aan huis

Het aanleren van vaardigheden gaat niet altijd vanzelf wanneer je autisme hebt. Dan is het fijn als je met iemand kunt oefenen die begrijpt hoe autisme werkt en die daarbij kan helpen. Onze autisme-experts komen naar jou toe en helpen jouw kind in jullie eigen omgeving.

Ouderbegeleiding bij jullie aan huis   _________________________

Onze ouderbegeleiding geeft jou inzicht in het autisme van jouw kind en handvatten hoe hier mee om te gaan. Door te weten hoe autisme werkt, begrijp jij jouw kind beter. Met onze tips en tools krijg jij weer grip situaties. Ook wanneer ze onverwachts zijn.

Individuele dagbehandeling bij volledige uitval van school

Voor kinderen met autisme die volledig uitvallen op school of die een hele specifieke onderwijsbehoefte hebben, bieden wij een intensief en op maat gemaakt ABA-ontwikkelprogramma. Kinderen leren bij ons de noodzakelijke voorschoolse vaardigheden om weer te terug te stromen binnen het onderwijs.

Behandeling en begeleiding bij tijdelijke uitval van school

Soms zijn de spanningen zo hoog opgelopen dat een kind met autisme tijdelijk volledig of gedeeltelijk niet naar school kan. Voor deze kinderen en jongeren (4 -18 jaar) bieden wij gespecialiseerde dagbehandeling bij ons op locatie met als doel tot rust komen en mee blijven doen op school.

Tijdelijk bij ons wonen —————-

Soms is thuiswonen tijdelijk niet mogelijk. Jongeren met autisme tussen de 11 – 16 jaar kunnen dan bij ons terecht. Wij bieden, waar nodig, behandeling en begeleiding voor het kind en gaan ook aan de slag met het gezins-/ onderwijssysteem. Met als doel weer terug naar huis.………………

Ons persoonlijke verhaal