1. Home
  2. Blog

Blog

Dochtertje met autisme

De ouders van Marinke kregen recent te horen dat er sprake was van autisme bij hun dochter. Zelf voelden ze al langere tijd dat er iets aan de hand was, maar het was een zoektocht naar de juiste hulp. Ze nemen je mee in hun verhaal…

Door de juiste samenwerking en begeleiding gaat Yoeri nu weer naar school

“Ons eerste gesprek kan ik mij ook nog goed herinneren”, vertelt Suzanne Ekkel. Het rugzakje en de hulpvraag van Yoeri schrokken ons niet af. Wel schrokken we van wat Yoeri allemaal al had meegemaakt. Dat gun je geen enkel kind”. Suzanne Ekkel is leerkracht van de structuurgroep van SO Boslust in Ommen…

Sem krijgt ambulante begeleiding in corona-tijd. Hoe gaat dat?

Sinds een aantal weken krijgt Sem (9 jaar oud) ambulante begeleiding via videobellen. Normaal gesproken komt Sem voor groepszorg naar autismehuis de Kubus en krijgt hij ambulante begeleiding aan huis. Door de Corona-maatregelen is dat op dit moment niet mogelijk. Hanneke (moeder van Sem) en Judith Strikkkers (ambulant begeleider van Sem) vertellen wat ambulante begeleiding in corona-tijd voor Sem betekent.

Vijf vragen aan juf Dorien Lugtenberg over schaduwbegeleiding in de klas

Dorien Lugtenberg is leerkracht op speciaal basisonderwijsschool De Ambelt in Zwolle. In augustus 2020 startte Milan bij Dorien in groep 3 met schaduwbegeleiding vanuit autismehuis De Toren. Voordat Milan naar de Ambelt ging, heeft hij intensieve dagbehandeling gevolgd bij De Toren. Wij stelden Dorien 5 vragen over schaduwbegeleiding in de klas.

Na ABA behandeling op de Toren weer terug in de klas

Milan is 7 jaar en zit sinds dit schooljaar in groep 3 van SO de Ambelt in Zwolle. Voordat Milan op de Ambelt startte, heeft hij 3 jaar intensieve dagbehandeling gevolgd bij autismehuis de Toren. Kayleigh van Velden (mentor en individueel begeleider van Milan bij de Toren) vertelt hoe Milan bij de Toren terechtkwam en daarna uitstroomde naar school.