1. Home
  2. Wacht niet met hulp vragen

5 Redenen waarom om hulp vragen een goed idee is

Om hulp vragen wanneer de ontwikkeling van jouw kind anders verloopt, is voor veel ouders moeilijk. Het liefste wil je je kind zelf opvoeden zonder de hulp van een ander. Allerlei gevoelens zoals schaamte voor de situatie, verdriet omdat het niet lukt, angst voor een stempel of voor wat gaat komen, kunnen je dan belemmeren in zetten van die ene stap.

Toch is het belangrijk om wél om hulp te vragen wanneer je merkt dat je vastloopt.
De juiste hulp brengt je kind, jou én je gezin juist verder!

1. Jong geleerd is oud gedaan
Hoe langer minder gewenst gedrag de ruimte krijgt, hoe lastiger het wordt om dit gedrag om te buigen naar gewenst gedrag. Door vroegtijdig om hulp te vragen, is het gedrag dat je wilt aanleren gemakkelijker.

2. Wat een professional toevoegt
Waarschijnlijk heb je thuis al alles geprobeerd om het gedrag van jouw kind te stimuleren. En toch lukt het niet. De relatie tussen ouders en kinderen is een emotionele verbinding. Dit kan de ontwikkelstappen ook in de weg staan. Een neutrale professional kan in zo’n situatie voor een doorbraak zorgen.

3. Doe het voor je kind
Autisme hebben is niet makkelijk! Kinderen en jongeren met autisme voelen zich vaak alleen en onbegrepen. Voor een kind kan het fijn zijn te weten dat hij of zij autisme heeft. Dat ze uitgelegd krijgen wat dit betekent waardoor ze zichzelf en de wereld om hun heen beter begrijpen.

4. Doe het voor je gezin en voor de relatie met je partner
Het opvoeden van een kind met autisme is niet altijd makkelijk. Dit kan zijn weerslag hebben op het gezin en ook op de relatie met je partner. Zoek op tijd hulp zodat autisme jullie niet uit elkaar drijft maar juist bij elkaar houdt.

5. Wat heb je nou echt te verliezen als je om hulp vraagt?
Het gevoel dat niemand je kind begrijpt. Misschien heb je al eerder hulppogingen ondernomen en hebben die niet geholpen. De situatie voelt dan als uitzichtloos en opgeven lijkt de enige oplossing. Maar wie weet, heeft de volgende professional wél de sleutel die je dichter bij de oplossing brengt. Opgeven is nooit de oplossing om verder te komen. Zoek door naar de juiste hulp die je weer vooruit brengt.

Heb je hulp nodig? Onze professionals staan voor je klaar.

Klik hier en meld je aan. Bellen kan ook 038 – 2600 048