Specialistische Jeugdzorg | Behandeling en Begeleiding

038 - 2600 048 info@autismehuis.nl
 1. Home
 2. Vacature Teamleider Dagbehandeling

Vacature Teamleider – Dagbehandeling

Locatie de Toren in Zwolle | 24-28 uren contract

Zie jij het als een uitdaging om ervoor te zorgen dat iedere zorgprofessional een topprestatie kan leveren door middel van coachend leiderschap. En laat je daardoor een team groeien en bloeien? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat zijn je werkzaamheden?

Als teamleider zorg je samen met de gedragsdeskundigen en je mede-teamleider voor een optimaal werkklimaat zodat de zorgprofessionals binnen de zorglijn hun kwaliteit en deskundigheid optimaal kunnen inzetten. Hierbij houd je in de gaten dat mensen en middelen met elkaar in balans zijn. Daarnaast ben je betrokken bij het meedenken van een toekomstbestendige organisatie koers en het implementeren van deze koers binnen de zorglijn.

De taken die je onder andere uitvoert zijn: het voeren van de jaarlijkse persoonlijke ontwikkelgesprekken van de zorgprofessionals, structurele bilaterale gesprekken, werving en selectie van nieuwe zorgprofessionals binnen de zorglijn. Je denkt mee in het opstellen van het jaarplan met ontwikkeldoelstelling voor de zorglijn en levert een bijdrage aan de zorglijnbegrotingen. Daarnaast monitor je dat er een veilige werkomgeving is op het gebied van emotionele en praktische veiligheid van je team en monitor je de werkdruk van de professionals binnen de zorglijn.

 

Over de Toren

Op locatie de Toren bieden we dagbehandeling en ambulante behandeling vanuit een individueel ABA-programma (Applied Behavior Analysis) voor kinderen met autisme en verwante problematiek tussen de 3 en 12 jaar. De kinderen zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen in het onderwijs of missen de vaardigheden om aan onderwijs te kunnen deelnemen. We bieden hen een maatwerk ABA-programma om te ‘’leren’’ leren en tot ontwikkeling te komen met als doel uitstromen naar het onderwijs. We werken vol vertrouwen en enthousiasme stap voor stap aan de talenten van de kinderen. We werken met vaste werkdagen van 08.00 – 16.00 uur.

 

Over autismehuis

autismehuis biedt gespecialiseerde begeleiding en behandeling voor kinderen en jongeren met autisme. De ontwikkeling van het kind of de jongere met zijn systeem staan centraal in onze begeleiding en behandeling. We vinden het belangrijk om werkzaam te zijn in de context van het kind (thuis, school) en wanneer nodig de thuissituatie te ontlasten, zodat het kind of de jongere zich in een afgestemde omgeving verder kan ontwikkelen.

We zijn een innovatieve jeugdzorg organisatie. Een initiatief dat vanuit een persoonlijke drijfveer ooit klein begon, is uitgegroeid tot een flexibele jeugdzorgorganisatie met meer dan 90 gedreven jeugd- en gezinsbegeleiders. Vanuit onze kernwaarden lef, trots en nieuwsgierigheid durven we grote dromen te dromen voor onze kinderen en jongeren. Vol vertrouwen in het kind en gezin staan we naast het hen om diens uitdagingen stap voor stap aan te gaan.

Dit doen we door ambulante begeleiding aan huis of in de klas, door groepszorg of door individuele dagbehandeling. Ons doel is om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren met autisme zoveel mogelijk blijven meedraaien in de maatschappij. Dat ze mét hun autisme hun draai vinden binnen het gezin, mee blijven doen op school en bijvoorbeeld bij de sportclub. We bieden zorg aan meer dan 125 kinderen en jongeren met autisme uit Zwolle en omgeving.

 

We zoeken iemand met
 • een relevante afgeronde HBO (zorg)opleiding;
 • ervaring met coachend leiderschap in de zorg;
 • nieuwsgierigheid naar ABA (ervaring met ABA is een pré)
 • bereidheid zich te verdiepen in ABA en dagdelen mee te werken;
 • kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en het landelijk jeugdbeleid;
 • kennis en ervaring met ASS, SGW en het jeugdzorgsysteem;
 • een positieve, opbouwende mindset die teamleden kan motiveren en stimuleren;
 • een grote mate van zelfstandigheid en die proactief handelt;
 • goede uitdrukkingsvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • het vermogen overzicht te houden en die op effectieve wijze prioriteiten kan bepalen en voortgang bewaakt;
 • onze kernwaarden ‘lef’, ‘nieuwsgierig’ en ‘trots’.

We bieden
 • een uitdagende baan met ruimte voor eigen inbreng en waar meedenken wordt gewaardeerd;
 • een plek waar je jezelf kunt zijn, met een informele werksfeer binnen een professionele context;
 • een jong, professioneel en enthousiast team;
 • een baan waar je verantwoordelijkheden krijgt en zelfregie hebt;
 • coaching en begeleiding van een gedragsdeskundige om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen;
 • inschaling in functieschaal 10, periodiek is afhankelijk van je ervaring en opgebouwde kennis;
 • een tijdelijke aanstelling (jaarcontract) waarbij verlenging bij goed functioneren tot de mogelijkheden behoort.

 

Geïnteresseerd in deze functie?

Verras ons met een motivatiebrief waarbij we graag lezen waarom je bij autismehuis wilt werken en welk verschil je kunt maken binnen onze organisatie. Natuurlijk ontvangen we ook graag je curriculum vitae. Stuur je sollicitatie vóór 8 december 2021 naar solliciteren@autismehuis.nl of per post naar Herfterlaan 2a, 8024 PJ in Zwolle, ter attentie van Dineke Hartman (Directeur-Bestuurder).