Stagiair(e) Dagbehandeling

Locatie de Toren in Zwolle | 3e jaars HBO | Jaarstage vanaf september 2024

Sta jij klaar voor de eindsprint van je opleiding tot zorgprofessional? Ben je nieuwsgierig naar wat maakt dat kinderen bepaald gedrag laten zien en zie je het als een uitdaging om vanuit mogelijkheden te denken en ontwikkeling te stimuleren? Dan is een stageplek op onze behandelgroep wellicht dé plek voor jou om zowel persoonlijk als professioneel te groeien.

Over Dagbehandeling

Op locatie de Toren bieden we intensieve dagbehandeling voor kinderen met autisme en verwante problematiek tussen de 3 en 12 jaar. De kinderen zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen in het onderwijs of missen de vaardigheden om aan onderwijs te kunnen deelnemen. De behandeling richt zich erop de kinderen, vanuit de ABA principes (Applied Behavior Analysis), te ‘’leren’’ leren en tot ontwikkeling te komen met als doel uitstromen naar het onderwijs. We werken stap voor stap en vol vertrouwen en enthousiasme aan de talenten van de kinderen. 

Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling staat centraal

We hebben een speciaal stageprogramma ontwikkeld waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling tot een zelfstandige zorgprofessional centraal staat. Zorginhoudelijk nemen we je mee in de ABA-principes en leren we jou om te kijken naar de functies van het gedrag bij kinderen, hoe je alternatief gedrag aanleert en hoe je gericht werkt aan de ontwikkeling van een kind.

Het stageprogramma bestaat uit 2 fases waarbij je vanaf het begin gekoppeld wordt aan meerdere kinderen. De eerste fase is voordoen en nadoen, je kijkt mee hoe de behandeling wordt vormgegeven en later in de fase bied jij de behandeling onder supervisie. In de tweede fase ga je het zelf doen en ben je als professional in de dop een onderdeel van het zorgteam. Tijdens je hele stageperiode krijg je coaching en begeleiding van ervaren zorgprofessionals.

Wil jij één van onze stageplekken invullen?

Deze fantastische stageplek kan voor jou zijn! We hebben 3 stageplekken beschikbaar en zoeken het juiste talent ofwel de perfecte match.
Dus ben jij: 

  • nieuwsgierig en ontdek je graag nieuwe dingen;
  • iemand die reflecteert op eigen handelen zodat jij als professional jezelf ontwikkelt;
  • degene die uitdagingen niet uit de weg gaat;
  • gemotiveerd om de eindstreep te halen;

Dan zoeken wij jou!

Nieuwsgierig?

Stuur je sollicitatie bestaande uit een motivatiebrief en CV vóór 8 april 2024 per mail naar stage@autismehuis.nl ter attentie van Amy Blaauw (Teamleider/Stagecoördinator). Noteer alvast de volgende datums in je agenda. Op maandag 15 en woensdag 17 april staan de kennismakingsgesprekken gepland. Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen.

Als de kennismaking vanuit beide kanten positief uitpakt, dan is meelopen op de groep een onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit zal plaatsvinden in week 17.