Specialistische Jeugdzorg | Behandeling en Begeleiding

038 - 2600 048 info@autismehuis.nl

STAGEPLEK PEDAGOGISCH MEDEWERKER

Locatie de Kubus in Zwolle | Stagiair pedagogisch medewerker | 32 uur per week

Ben jij een derdejaars HBO student Social Work? Heb je een passie voor kinderen, jongeren & autisme en zoek je een leuke en leerzame stage? Dan hebben wij misschien wel een stageplek voor jou! 

Over autismehuis

autismehuis biedt gespecialiseerde begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme. De ontwikkeling van het kind of de jongere met zijn systeem staan centraal in onze begeleiding en behandeling. Wij vinden het belangrijk om werkzaam te zijn in de context van het kind (thuis, school) en wanneer nodig de thuissituatie te ontlasten, zodat het kind of de jongere zich in een afgestemde omgeving verder kan ontwikkelen.

autismehuis biedt verschillende vormen van begeleiding: gespecialiseerde begeleiding op de groep na schooltijd of in het weekend op locatie De Kubus. Intensieve dagbehandeling op locatie De Toren en ambulante begeleiding aan huis of in de klas.

autismehuis is een innovatieve jeugdzorg organisatie. Een initiatief dat vanuit een persoonlijke drijfveer ooit klein begon, is uitgegroeid tot een flexibele jeugdzorgorganisatie met meer dan 70 gedreven jeugd- en gezinsbegeleiders. Vanuit onze kernwaarden lef, trots en nieuwsgierigheid durven wij grote dromen te dromen voor onze kinderen en jongeren. Vol vertrouwen in het kind en gezin staan we naast het hen om diens uitdagingen stap voor stap aan te gaan. Help je ons mee? 

Wat zijn je werkzaamheden?

Als stagiair in de functie van groepsbegeleider ga je deel uitmaken van een enthousiast en ervaren team van jeugd- en gezinsbegeleiders. Samen met je collega’s begeleid je, vanuit de Geef Me De Vijf methode, kinderen en jongeren met autisme die na schooltijd of in het weekend bij ons verblijven. Afhankelijk van je ervaring en mogelijkheden ga je gedurende je stage steeds zelfstandiger werken. Natuurlijk zijn onze professionals altijd in de buurt om jou te coachen en te begeleiden. Zo doe je werkervaring op en leer jij je opgedane kennis van de opleiding toe te passen in de praktijk.

Functiebeschrijving

 • Buitenschoolse en weekendbegeleiding bieden aan kinderen en jongeren met autisme tussen de 4 – 14 jaar in groepsverband, gedurende 32 uur per week.
  Je werkt 2 weekenden per maand en daarnaast door de weeks 3 dagdelen.
 • Kinderen en jongeren stimuleren in hun ontwikkeling vanuit ons pedagogisch beleid.
 • Kinderen en jongeren begeleiden in hun dagelijkse bezigheden en verzorging.
 • Contacten aangaan met ouders of verzorgers van kinderen en jongeren
 • Opstellen van verslaglegging en rapportage
 • Deelnemen aan overleggen
 • Mentorschappen

Wij zoeken een enthousiaste en initiatiefrijke student die

 • Bezig is met een studie Social Work en een stageplek zoekt voor het 3e leerjaar
 • Interesse, passie en affiniteit heeft met kinderen, jongeren en autisme
 • Verantwoordelijkheidsgevoel heeft en initiatief durft te nemen
 • Een nieuwsgierige, flexibele en leerbare houding heeft
 • In het bezit is van een rijbewijs (pré)

Wat bieden wij?

Een uitdagende leeromgeving binnen een interessant werkveld en een enthousiast team waarin veel ruimte en aandacht is om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Gedurende je stage word je begeleid door een eigen stagebegeleider die ook werkzaam is op de groep. Tijdens je stage ontvang je een stagevergoeding conform de CAO.  

Geïnteresseerd in deze stageplek?

Stuur dan vóór 15 mei 2021 jouw motivatiebrief met foto en cv naar jouwdroomstage@autismehuis.nl. We lezen graag waarom je bij autismehuis wilt stagelopen, welk verschil je gaat maken en wat jouw passie voor autisme is. Online sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 26 mei en donderdagmiddag 27 mei 2021.  

Meer informatie nodig?

Stuur dan een e-mail met je vraag naar Kim Nijkamp, team-coördinator van locatie De Kubus.
E-mailadres: kimnijkamp@autismehuis.nl