JEUGD EN GEZINSWERKER | BEHANDELAAR OPSTAPKLAS

Regio Veenendaal | 24 – 32 uur per week

Ben jij de professional die zich wil inzetten voor het kind met autisme dat extra hulp nodig heeft om optimaal mee te kunnen doen in het basisonderwijs? Zie jij het als een uitdaging om kinderen de (voor)schoolse vaardigheden aan te leren zodat ze weer mee kunnen doen op school? Dan zijn wij op zoek naar jou

Wat zijn je werkzaamheden?

Als behandelaar bied je de behandeling binnen ons zorg-onderwijsarrangement vanuit ABA (Applied Behavior Analysis). De kinderen (tussen de 4 en 7 jaar) hebben vaak een complexe hulpvraag waardoor deelnemen aan het basisonderwijs wordt bemoeilijkt of niet mogelijk is. Door de behandeling te bieden op onze locatie de Opstapklas leren we kinderen de (voor)schoolse vaardigheden zodat ze in kunnen stromen in het basisonderwijs.

Als behandelaar bied je de directe behandeling aan het kind en behoort een mentorschap tot de mogelijkheden. Je bent als mentor het eerste aanspreekpunt voor ouders en voor het onderwijs. Je stelt samen met de gedragsdeskundige het ontwikkelplan op en bent verantwoordelijk voor het monitoren en het bespreken van de voortgang en het opstellen van de evaluaties.

Je behandelt meerdere kinderen die zorg ontvangen in de Opstapklas. Samen met je collega behandelaren en de gedragsdeskundige bespreken jullie regelmatig de ontwikkeling van de kinderen waarmee je werkzaam bent. Op deze manier wordt de voortgang bijgehouden en signaleren jullie mogelijke knelpunten en ontwikkelkansen waarop je in overleg passende actie onderneemt.

Over de Opstapklas

ABA staat voor Applied Behavior Analysis en in de zorg voor de kinderen richten wij ons op het vergroten van de kwaliteiten van de kinderen en het aanvullen van de missende vaardigheden waardoor onderwijs nu niet mogelijk is. Hierbij staat werken vanuit een positief leerklimaat centraal en wordt elk succesje gevierd.

Als behandelaar werk jij veel één op één met de kinderen en ben jij verantwoordelijk voor het inrichten van de behandeling, het creëren van oefenmomenten, het analyseren van gedrag en de juiste alternatieven aanleren. Daarnaast geef je praktische tips en handvatten aan de leerkrachten en/of andere zorgprofessionals die bij het kind betrokken zijn, zodat zij zo goed mogelijk kunnen aansluiten bij het kind.

Wij zoeken iemand met

 • een relevante Hbo-opleiding en SKJ-registratie (Kamer: Jeugd- en Gezinsprofessional)
 • aantoonbare kennis en ervaring in het werken met kinderen met autisme;
 • kennis op het gebied van ABA of de wil om dit te leren;
 • een positieve, opbouwende mindset en die meedenkt vanuit mogelijkheden;
 • de instelling om zelfstandig het werk te organiseren en eigenaarschap toont;
 • reflecterend vermogen op eigen handelen;
 • de intentie de kernwaarden, ‘lef’, ‘nieuwsgierigheid’ en ‘trots’, in de praktijk te brengen;
 • de motivatie om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

 

Wij bieden jou

 • een uitdagende baan met ruimte voor eigen inbreng en waar meedenken wordt gewaardeerd;
 • een plek waar je jezelf kunt zijn, met een informele werksfeer binnen een professionele context;
 • een jong, professioneel en enthousiast team;
 • een baan waar je verantwoordelijkheden krijgt en zelf regie hebt;
 • een scholingsplan dat aansluit bij je functie;
 • coaching en intervisie voor je professionele- en persoonlijk ontwikkeling;
 • inschaling functieschaal 8, de periodiek is afhankelijk van je ervaring en opgebouwde kennis;
 • een tijdelijke aanstelling waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort.

 

Geïnteresseerd om aan de slag te gaan als behandelaar in de klas?

Stuur je curriculum vitae vóór 24 november 2023 en wie weet kunnen we jou straks toevoegen aan ons team. De gesprekken hiervoor zullen plaatsvinden op dinsdag 28 en woensdag 29 november 2023. Je kan je sollicitatie per mail sturen naar solliciteren@autismehuis.nl of per post naar Herfterlaan 2a, 8024 PJ in Zwolle, ter attentie van Astrid Schaapveld (teamleider).

Over autismehuis  

Wij bieden ontwikkelperspectief aan kinderen met autisme zodat zij op een zo normaal mogelijke manier, een onderdeel zijn van onze maatschappij en met hun autisme mee kunnen doen. Hiervoor bieden we gespecialiseerde behandeling waar naast de ontwikkeling van het kind ook het systeem centraal staat. Wij vinden het belangrijk om de context van het kind, zowel thuis als school, te betrekken zodat er een afgestemde omgeving gecreëerd kan worden.

autismehuis is een innovatieve jeugdzorg organisatie die ooit vanuit een persoonlijke drijfveer klein begon. Met onze kernwaarden lef, trots en nieuwsgierigheid durven wij grote dromen te dromen voor onze kinderen. Vol vertrouwen in het kind en het gezin staan we naast hen om uitdagingen stap voor stap aan te gaan.