1. Home
 2. Vacature Jeugd- en Gezinswerker | Ambulante behandelaar onderwijs

Jeugd- en Gezinswerker | Ambulante behandelaar onderwijs 

Regio Veenendaal | 24 – 32 uur

Ben jij de professional die zich wil inzetten voor het kind met autisme dat extra hulp nodig heeft om optimaal mee te kunnen doen in het basisonderwijs? Zie jij het als een uitdaging om kinderen de (voor)schoolse vaardigheden aan te leren zodat ze weer mee kunnen doen op school? Vind jij het leuk om in de klas behandeling te bieden zodat ze naar school kunnen blijven gaan? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat zijn je werkzaamheden?

Als behandelaar biedt je de behandeling binnen ons zorg-onderwijsarrangement en in de klas vanuit ABA (Applied Behavior Analysis). De kinderen hebben vaak een complexe hulpvraag waardoor deelnemen aan het basisonderwijs wordt bemoeilijkt of niet mogelijk is. Door de behandeling te bieden op onze locatie de Opstapklas leren we kinderen de (voor)schoolse vaardigheden zodat ze in kunnen stromen in het basisonderwijs. Ook zullen wij kinderen behandeling in de klas bieden zodat een kind niet uit de vertrouwde omgeving weg hoeft en zodat ze op school kunnen blijven.

Als behandelaar biedt je de directe behandeling aan het kind en behoort een mentorschap tot de mogelijkheden. Je bent als mentor het eerste aanspreekpunt voor ouders en voor het onderwijs. Je stelt samen met de gedragsdeskundige het ontwikkelplan op en bent verantwoordelijk voor het monitoren en het bespreken van de voortgang en het opstellen van de evaluaties.

Je behandelt meerdere kinderen die zorg ontvangen in de Opstapklas en in de toekomst kinderen die op verschillende scholen zitten. Samen met je collega behandelaren en de gedragsdeskundige bespreken jullie regelmatig de ontwikkeling van de kinderen waarmee je werkzaam bent. Op deze manier wordt de voortgang bijgehouden en signaleren jullie mogelijke knelpunten en ontwikkelkansen waarop je in overleg passende actie onderneemt.

Over de zorglijn ambulante behandeling in de klas

In de rol als ambulante behandelaar ben je betrokken bij de behandeling binnen de Opstapklas en in de schoolse setting vanuit de principes van ABA.

ABA staat voor Applied Behavior Analysis en in de zorg voor de kinderen richten wij ons op het vergroten van de kwaliteiten van de kinderen en het aanvullen van de missende vaardigheden waardoor onderwijs nu niet mogelijk is. Hierbij staat werken vanuit een positief leerklimaat centraal en wordt elk succesje gevierd. Als behandelaar werk jij veel één op één met de kinderen en ben jij verantwoordelijk voor het inrichten van de behandeling, het creëren van oefenmomenten, het analyseren van gedrag en de juiste alternatieven aanleren. Daarnaast geef je praktische tips en handvatten aan de leerkrachten en/of andere zorgprofessionals die bij het kind betrokken zijn, zodat zij zo goed mogelijk kunnen aansluiten bij het kind.

Wij zoeken iemand

 • met een relevante Hbo-opleiding en die SKJ geregistreerd is in de kamer Jeugd- en Gezinsprofessional;
 • die aantoonbare kennis en ervaring heeft opgedaan in het werken met kinderen met autisme;
 • die kennis heeft van de methodiek ABA of dit wil leren;
 • die een positieve, opbouwende mindset heeft en meedenkt vanuit mogelijkheden;
 • die in staat is zelfstandig het werk te organiseren en hierin eigenaarschap toont;
 • die zich flexibel opstelt en kan meeveren in tijden van oplopende drukte;
 • die zich herkent in onze kernwaarden ‘lef’, ‘nieuwsgierigheid’ en ‘trots’;
 • die persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk vind;
 • die in bezit is van een rijbewijs en beschikt over een eigen auto;

Wij bieden jou

 • een uitdagende baan met ruimte voor eigen inbreng en waar meedenken wordt gewaardeerd;
 • een plek waar je jezelf kunt zijn, met een informele werksfeer binnen een professionele context;
 • een jong, professioneel en enthousiast team;
 • een baan waar je verantwoordelijkheden krijgt en zelfregie hebt;
 • een scholingsplan dat aansluit bij je ervaring en functie als professional;
 • coaching en intervisie voor je professionele- en persoonlijk ontwikkeling;
 • inschaling functieschaal 9, de periodiek is afhankelijk van je ervaring en opgebouwde kennis;
 • een tijdelijke aanstelling waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort

Geïnteresseerd in deze functie?

Stuur je curriculum vitae vóór 16 januari 2023 en wie weet kunnen we jou straks toevoegen aan ons team. De gesprekken hiervoor zullen plaatsvinden op maandag 23 januari en woensdag 25 januari. Je kan je sollicitatie per mail sturen naar solliciteren@autismehuis.nl of per post naar Herfterlaan 2a, 8024 PJ in Zwolle, ter attentie van Linsy Zwakenberg (gedragsdeskundige).

Over autismehuis

autismehuis biedt gespecialiseerde behandeling voor kinderen en jongeren met autisme. De ontwikkeling van het kind of de jongere met zijn systeem staan centraal in onze begeleiding en behandeling. Wij vinden het belangrijk om werkzaam te zijn in de context van het kind (thuis, school) en wanneer nodig de thuissituatie te ontlasten, zodat het kind of de jongere zich in een afgestemde omgeving verder kan ontwikkelen.

Wij zijn een innovatieve jeugdzorg organisatie. Een initiatief dat vanuit een persoonlijke drijfveer ooit klein begon. Vanuit onze kernwaarden lef, trots en nieuwsgierigheid durven wij grote dromen te dromen voor onze kinderen en jongeren. Vol vertrouwen in het kind en het gezin staan we naast  hen om uitdagingen stap voor stap aan te gaan.

Ons doel is om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren met autisme zoveel mogelijk blijven meedraaien in de maatschappij. Dat ze mét hun autisme hun draai vinden binnen het gezin, mee blijven doen op school en bijvoorbeeld bij de sportclub.