1. Home
 2. Vacature Jeugd- en Gezinsprofessional | Systeembegeleider

Jeugd- en Gezinsprofessional | Systeembegeleider

VOOR ONZE ZORGLIJN AMBULANTE ZORG 

Locatie de Kubus in Zwolle | 24-28 uur

Heb jij zin in een nieuwe uitdaging en ligt jouw interesse en kennis op het gebed van autisme en gezinnen? Ben jij het talent wat en hierbij zowel het gezinsproces als het individuele kind goed in beeld heeft? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat zijn je werkzaamheden?

Als jeugd- en gezinsprofessional in de functie van ambulante (systeem)begeleider werk je vanuit twee pijlers: autisme specialisme en systeemgericht werken. Deze twee aandachtsgebieden vervlecht je tot maatwerk, afgestemd op de hulpvragen van het gezin.

Samen met de gedragsdeskundige of gedragsspecialist stel je het zorgplan met meetbare doelen op en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het plan. Je monitort de voortgang en signaleert welke mogelijke knelpunten en ontwikkelkansen er liggen, waarop je in overleg passende actie onderneemt. Jij bent als ambulant begeleider eerste aanspreekpunt en de schakel tussen thuis en de mogelijke begeleiding op een van onze locaties, op school of elders.

In de gezinsbegeleiding neem je actuele en praktische kennis rondom autisme mee, waar je het gezin in meeneemt, met oog voor de verschillende behoeftes vanuit de gezinsleden en onderliggende gezinsdynamiek; hierin wordt je ondersteund door periodieke gesprekken met de gedragsdeskundige of gedragsspecialist en kan je gebruik maken van de verschillende expertises binnen het team.

Over de zorglijn ambulante zorg

Vanuit de zorglijn ambulante zorg bieden we systeemgerichte begeleiding en behandeling bij kinderen met autisme binnen het gezin. Een systeemgerichte aanpak waarbij iedereen meedoet en aandacht is voor de invloed van autisme op het gezinsfunctioneren, en andersom.

We hebben aandacht voor empowerment, het doorbreken van negatieve interactiepatronen, versterking van het netwerk en het normaliseren van psychische kwetsbaarheid in de samenleving. We bieden ouder- en kindbegeleiding. Door te leren hoe autisme bij het kind werkt, kunnen ouders hun kind beter begrijpen en vergroot het zelfinzicht van het kind. We geven praktische tips en handvatten afgestemd op autisme. Het gezin krijgt weer grip op situaties en de veerkracht neemt toe.

We werken als basis vanuit de methode Geef me de 5®, en passen ook andere actuele inzichten en methodes rondom autisme en systeemgericht werken toe, waardoor we maatwerk kunnen bieden in het gezin. Hierin zijn we als team professioneel geschoold en ontwikkelen we ons momenteel in het toepassen van methodes als Yucel, Taal Erbij en BrainBlocks.

Wij zoeken iemand

 • een relevante Hbo-opleiding heeft afgerond;
 • minimaal drie jaar werkervaring heeft met systeemgericht werken met kinderen met autisme;
 • SKJ – geregistreerd is;
 • zich flexibel opstelt in werktijden en beschikbaarheid;
 • een positieve, opbouwende mindset hebben en denken in mogelijkheden;
 • een grote mate van zelfstandigheid heeft en proactief handelt;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukking bezit;
 • kennis van de methodiek Geef me de 5® heeft (pre);
 • een opleiding systeemgericht werken heeft gedaan (pre);
 • zich herkent in onze kernwaarden ‘lef’, ‘nieuwsgierigheid’ en ‘trots’.

Wij bieden

 • een uitdagende baan met ruimte voor eigen inbreng, waar meedenken wordt gewaardeerd;
 • een plek waar je jezelf kunt zijn, met een informele werksfeer binnen een professionele context;
 • scholing in de methode Geef me de 5© en systeemgericht werken;
 • een jong en enthousiast team;
 • intervisie, professionele en persoonlijke begeleiding van een gedragsdeskundige;
 • inschaling functieschaal 8, periodiek is afhankelijk van je ervaring en opgebouwde kennis;
 • een tijdelijke aanstelling waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort.

Geïnteresseerd in deze functie?

Verras ons met een motivatiebrief waarbij we graag lezen waarom je bij autismehuis wilt werken, welk verschil je gaat maken en waar jouw passie voor autisme vandaan komt. Natuurlijk ontvangen we ook graag je curriculum vitae. Stuur je sollicitatie vóór 24 oktober 2022 per mail naar solliciteren@autismehuis.nl of per post naar Herfterlaan 2a, 8024 PJ in Zwolle, ter attentie van Janette Zomer.

Over autismehuis

autismehuis biedt gespecialiseerde behandeling en begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme en hun gezinnen. De ontwikkeling van het kind of de jongere met zijn systeem staan centraal in onze begeleiding en behandeling. Wij vinden het belangrijk om werkzaam te zijn in de context van het kind (thuis, school) en wanneer nodig de thuissituatie te ontlasten, zodat het kind of de jongere zich in een afgestemde omgeving verder kan ontwikkelen.

Wij zijn een innovatieve jeugdzorg organisatie. Een initiatief dat vanuit een persoonlijke drijfveer ooit klein begon, is uitgegroeid tot een flexibele jeugdzorgorganisatie met meer dan 90 gedreven jeugd- en gezinsprofessionals. Vanuit onze kernwaarden lef, trots en nieuwsgierigheid durven wij grote dromen te dromen voor onze kinderen en jongeren. Vol vertrouwen in het kind en gezin staan we naast het hen om diens uitdagingen stap voor stap aan te gaan.

Dit doen wij door ambulante begeleiding aan huis of in de klas, door groepsgerichte zorg of door individuele dagbehandeling. Ons doel is om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren met autisme zoveel mogelijk blijven meedraaien in de maatschappij. Dat ze mét hun autisme hun draai vinden binnen het gezin, mee blijven doen op school en bijvoorbeeld bij de sportclub. We bieden zorg aan meer dan 125 kinderen en jongeren met autisme uit Zwolle en omgeving.