1. Home
 2. Vacature Gedragsspecialist - Orthopedagoog | Psycholoog

Gedragsspecialist – Orthopedagoog | Psycholoog

VOOR ONZE ZORGLIJN AMBULANTE ZORG 

Locatie de Kubus in Zwolle | 24 uur

Heb jij kwaliteit van zorg hoog in het vaandel, denk je in mogelijkheden en onderzoek jij hoe het wél kan. Lukt het jou vervolgens anderen hierin mee te nemen om ervoor te zorgen dat het gezin en het kind met autisme zich kunnen ontwikkelen. Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat zijn je werkzaamheden?

De gezinsbegeleiding start met een intake die jij hebt voorbereid zodat je tijdens het gesprek een inschatting kan maken van de problematiek en hulpvragen binnen het gezin. Vanuit de intake maak je een zorgvoorstel (voorlopig begeleidingsplan) en stelt een passende beschikkingsaanvraag op.

Samen met de Jeugd en Gezinsprofessionals , die werkzaam zijn binnen de gezinnen, zorg je ervoor dat het zorgplan tijdig wordt opgesteld, uitgevoerd en geëvalueerd. Tijdens het zorgtraject houd je contact met eventueel andere betrokken hulpverleners,  ketenpartners en neem je deel aan MDO’s.

Richting de Jeugd en Gezinsprofessionals (HBO+) hebt je een coachende rol . Maandelijks voer je individuele gesprekken met de gezinsbegeleiders over de zorginzet en voortgang van de zorg in de gezinnen, waarbij je de gezinsbegeleiders inspireert, soms stuurt en in hun kracht weet te zetten. Daarnaast heb je aandacht voor hun persoonlijke professionele ontwikkeling. Je sluit aan bij de intervisie van de gezinsbegeleiders en deelt jouw kennis en ervaring. Ook denk je mee bij methodiek- en beleidsontwikkelingen en geef je (on)gevraagd je advies.

De functie wordt in teamverband uitgevoerd, met een mede-gedragsspecialist en een gedragsdeskundige (orthopedagoog i.o. tot systeemtherapeut). Waarbij de gedragsdeskundige zorginhoudelijk eindverantwoordelijk is. Gezamenlijk staan jullie voor de kwaliteit en veiligheid binnen de zorglijn.

Over de zorglijn ambulante zorg

Vanuit de zorglijn ambulante zorg bieden we systeemgerichte begeleiding en behandeling bij kinderen met autisme binnen het gezin. Een systeemgerichte aanpak waarbij iedereen meedoet en aandacht is voor de invloed van autisme op het gezinsfunctioneren, en andersom.

We hebben aandacht voor empowerment, het doorbreken van negatieve interactiepatronen, versterking van het netwerk en het normaliseren van psychische kwetsbaarheid in de samenleving. We bieden ouder- en kindbegeleiding. Door te leren hoe autisme bij het kind werkt, kunnen ouders hun kind beter begrijpen en vergroot het zelfinzicht van het kind. We geven praktische tips en handvatten afgestemd op autisme. Het gezin krijgt weer grip op situaties en de veerkracht neemt toe.

We werken als basis vanuit de methode Geef me de 5®, en passen ook andere actuele inzichten en methodes rondom autisme en systeemgericht werken toe, waardoor we maatwerk kunnen bieden in het gezin. Hierin zijn we als team professioneel geschoold en ontwikkelen we ons momenteel in het toepassen van methodes als Yucel, Taal Erbij en BrainBlocks.

Wij zoeken iemand

 • met academisch werk- en denkniveau (WO) en een registratie bij het SKJ in de kamer Pedagogen;
 • die minimaal 3 jaar werkervaring heeft in een vergelijkbare functie;
 • die aantoonbaar ervaring heeft opgedaan in het werken met mensen met autisme;
 • die kennis heeft in maatschappelijke ontwikkelingen en het landelijk jeugdbeleid;
 • met een positieve, opbouwende mindset en denkt in mogelijkheden;
 • met een grote mate van zelfstandigheid en die proactief handelt;
 • die zich goed kan uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk;
 • die het overzicht behoudt en op effectieve wijze prioriteiten kan bepalen en voorgang bewaakt;

Wij bieden

 • een plek waar je jezelf kunt zijn, met een informele werksfeer binnen een professionele context;
 • een jong, professioneel en enthousiast team;
 • een baan waar je verantwoordelijkheden krijgt en zelfregie hebt;
 • een werkplek waar je de ruimte krijgt om nieuwe ideeën in te brengen en te realiseren;
 • een scholingsbudget die je mag inzetten om je professionele ontwikkeling in te vullen;
 • supervisie zodat jij je professioneel verder kunt ontwikkelen;
 • inschaling binnen functieschaal 10, periodiek is afhankelijk van je ervaring en opgebouwde kennis;
 • een tijdelijke aanstelling waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort.

Geïnteresseerd in deze functie?

Verras ons met een motivatiebrief waarbij we graag lezen waarom je bij autismehuis wilt werken, welk verschil je gaat maken en waar jouw passie voor autisme vandaan komt. Natuurlijk ontvangen we ook graag je curriculum vitae. Stuur je sollicitatie vóór 24 oktober 2022 per mail naar solliciteren@autismehuis.nl of per post naar Herfterlaan 2a, 8024 PJ in Zwolle, ter attentie van Janette Zomer.

Over autismehuis

autismehuis biedt gespecialiseerde behandeling en begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme en hun gezinnen. De ontwikkeling van het kind of de jongere met zijn systeem staan centraal in onze begeleiding en behandeling. Wij vinden het belangrijk om werkzaam te zijn in de context van het kind (thuis, school) en wanneer nodig de thuissituatie te ontlasten, zodat het kind of de jongere zich in een afgestemde omgeving verder kan ontwikkelen.

Wij zijn een innovatieve jeugdzorg organisatie. Een initiatief dat vanuit een persoonlijke drijfveer ooit klein begon, is uitgegroeid tot een flexibele jeugdzorgorganisatie met meer dan 90 gedreven jeugd- en gezinsprofessionals. Vanuit onze kernwaarden lef, trots en nieuwsgierigheid durven wij grote dromen te dromen voor onze kinderen en jongeren. Vol vertrouwen in het kind en gezin staan we naast het hen om diens uitdagingen stap voor stap aan te gaan.

Dit doen wij door ambulante begeleiding aan huis of in de klas, door groepsgerichte zorg of door individuele dagbehandeling. Ons doel is om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren met autisme zoveel mogelijk blijven meedraaien in de maatschappij. Dat ze mét hun autisme hun draai vinden binnen het gezin, mee blijven doen op school en bijvoorbeeld bij de sportclub. We bieden zorg aan meer dan 125 kinderen en jongeren met autisme uit Zwolle en omgeving.