Specialistische Jeugdzorg | Behandeling en Begeleiding

038 - 2600 048 info@autismehuis.nl
 1. Home
 2. Vacature Gedragsdeskundige Groepszorg

Gedragsdeskundige Groepszorg met passie voor autisme

Locatie de Kubus in Zwolle | 28-32 uur

 

Ben jij de gedragsdeskundige die de kwaliteit van zorg hoog in het vaandel heeft. Die denkt in mogelijkheden en onderzoekt hoe het wél kan. Weet je vervolgens anderen hierin mee te nemen om ervoor te zorgen dat het kind met autisme binnen de setting van de groep zich kan ontwikkelen. Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat zijn je werkzaamheden?

Als gedragsdeskundige draag je bij aan een verantwoorde zorginzet en een hoog zorginhoudelijk kwaliteitsniveau. Je werkt nauw samen met de gedragsspecialisten en meewerkend teamleider binnen je zorglijn. De gedragsdeskundige stuurt aan op zorginhoud en heeft een coachende rol ten opzicht van de gedragsspecialisten. Daarnaast draag je de eindverantwoordelijkheid voor het borgen van de veiligheid van de cliënten op de groep.

Je voert intakegesprekken waarbij je beoordeeld en beslist of de zorgvraag passend is binnen de zorglijn. Vervolgens stel je samen met ouders/verzorgers het zorgplan op die aansluit bij de zorgvraag en zorgt voor een passende beschikking. Tijdens het zorgtraject monitor, bewaak en bespreek je de voortgang met collega’s. Daarin bied je vakinhoudelijke ondersteuning, advies en coaching. Verbinding houden met het inhoudelijke werk is belangrijk en daarom is meedraaien met het team bij autismehuis vanzelfsprekend.

Daarnaast denk je zorglijn-overstijgend mee bij methodiek- en beleidsontwikkelingen en geeft (on) gevraagd advies. Je neemt deel aan het Expertiseteam waar vanuit iedere zorglijn een gedragsdeskundige aansluit. Het Expertiseteam wordt gevraagd om mee te denken met complexe vraagstukken vanuit de organisatie, bewaken en analyseren de incidenten en voeren hierop verbetering door.

Over groepszorg

Binnen groepszorg bieden we op doordeweekse dagen ontwikkelingsgerichte groepsbegeleiding en in het weekend specialistische respijtzorg aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar met (vermoedens) van autisme. In een huiselijke setting komen kinderen en jongeren met leeftijdsgenoten in contact en wordt begeleiding geboden die zich richt op het leren functioneren in een groep en het opdoen en behouden van sociale vaardigheden, vergroten van zelfstandigheid en het leren omgaan met emoties.  

Omdat het kind bij ons wordt begeleid, kan het gezin even afstand nemen en ontstaat er ruimte voor gezinsleden om aandacht te geven aan zichzelf en aan elkaar. Een plek binnen groepszorg heeft een tijdelijk karakter. Tijdens evaluatiemomenten wordt gekeken of de zorgvraag nog passend is binnen groepszorg of dat er gekozen moet worden voor een ander traject.

Het fundament van de begeleiding binnen groepszorg wordt gevormd door de dagstructuur en de auti-communicatie gestoeld op de Geef me de 5©. Er wordt onderscheid gemaakt tussen doordeweekse ontwikkelingsgerichte groepsbegeleiding waar doelgericht wordt gewerkt, en specialistische respijtopvang wat gericht is op ontlasting van de thuissituatie om de draagkracht te vergroten.

Over autismehuis

autismehuis biedt gespecialiseerde begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme. De ontwikkeling van het kind of de jongere met zijn systeem staan centraal in onze begeleiding en behandeling. Wij vinden het belangrijk om werkzaam te zijn in de context van het kind (thuis, school) en wanneer nodig de thuissituatie te ontlasten, zodat het kind of de jongere zich in een afgestemde omgeving verder kan ontwikkelen.

Wij zijn een innovatieve jeugdzorg organisatie. Een initiatief dat vanuit een persoonlijke drijfveer ooit klein begon, is uitgegroeid tot een flexibele jeugdzorg organisatie met meer dan 90 gedreven jeugd- en gezinsbegeleiders. Vanuit onze kernwaarden lef, trots en nieuwsgierigheid durven wij grote dromen te dromen voor onze kinderen en jongeren. Vol vertrouwen in het kind en gezin staan we naast het hen om diens uitdagingen stap voor stap aan te gaan.

Dit doen wij door ambulante begeleiding aan huis of in de klas, door groepszorg of door individuele dagbehandeling ABA. Ons doel is om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren met autisme zoveel mogelijk blijven meedraaien in de maatschappij. Dat ze mét hun autisme hun draai vinden binnen het gezin, mee blijven doen op school en bijvoorbeeld bij de sportclub. We bieden zorg aan meer dan 125 kinderen en jongeren met autisme uit Zwolle en omgeving.

Wij zoeken iemand

 • met academisch werk- en denkniveau (WO);
 • met een registratie bij het SKJ in de kamer voor Pedagogen;
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • met een basis-aantekening diagnostiek (pré);
 • met kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en het landelijk jeugdbeleid;
 • met kennis en ervaring met ASS, SGW en het jeugdzorgsysteem;
 • die een positieve, opbouwende mindset heeft en denkt in mogelijkheden;
 • die een grote mate van zelfstandigheid heeft en proactief handelt;
 • die zich goed kan uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk;
 • die het overzicht behoudt en op effectieve wijze prioriteiten kan bepalen en voorgang bewaakt;
 • zich herkent in onze kernwaarden ‘lef’, ‘nieuwsgierig’ en ‘trots’.

 

Wij bieden

 • een uitdagende baan met ruimte voor eigen inbreng en waar meedenken wordt gewaardeerd;
 • een plek waar je jezelf kunt zijn, met een informele werksfeer binnen een professionele context;
 • een jong, professioneel en enthousiast team;
 • een baan waar je verantwoordelijkheden krijgt en zelfregie hebt;
 • inschaling functieschaal 11, periodiek is afhankelijk van je ervaring en opgebouwde kennis;
 • een tijdelijke aanstelling waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort.

 

Geïnteresseerd in deze functie?

Verras ons met een motivatiebrief waarbij we graag lezen waarom je bij autismehuis wilt werken, welk verschil je gaat maken en waar jouw passie voor autisme vandaan komt. Natuurlijk ontvangen we ook graag je curriculum vitae. Stuur je sollicitatie vóór 15 april 2022 per mail naar solliciteren@autismehuis.nl of per post naar Herfterlaan 2a, 8024 PJ in Zwolle, ter attentie van Dineke Hartman (Directeur-Bestuurder).