GEDRAGSDESKUNDIGE BCBA – DAGBEHANDELING

Locatie Zwolle – Veenendaal

Ben jij de gedragsdeskundige die de kwaliteit van zorg hoog in het vaandel heeft. Die denkt in mogelijkheden en onderzoekt hoe het wél kan. Weet je vervolgens anderen hierin mee te nemen om ervoor te zorgen dat het kind met autisme weer kan deelnemen aan het onderwijs. Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat zijn je werkzaamheden?

Als gedragsdeskundige draag je bij aan een verantwoorde zorginzet en zorg je voor een hoog zorginhoudelijk kwaliteitsniveau. Je denkt zorglijn-overstijgend mee bij methodiek- en beleidsontwikkelingen en geef je (on) gevraagd advies. Je werkt nauw samen met de mentor en de teamleider en je hebt een coachende rol ten opzichte van de ABA-trainers. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het zorgplan, het signaleren van onveiligheid in de gezinssituatie en passende acties uitzetten. Maar ook het verantwoordelijk zijn voor de gehele zorginhoud van de start van de cliënt tot het moment dat de schaduwbegeleiding op school is afgebouwd en/of het kind uit zorg is hoor bij jou uitdagingen.

Over de Toren

Op locatie de Toren biedt autismehuis een individueel ABA-programma (Applied Behavior Analysis) voor kinderen met autisme tussen de 3 en 12 jaar. De kinderen op de Toren zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen in het onderwijs. Wij bieden hen een aangepast individueel ABA-programma om te leren leren en tot ontwikkeling te komen met als doel uitstromen naar het onderwijs. Wij werken vol vertrouwen en enthousiasme stap voor stap aan de talenten van de kinderen. We werken met vaste werkdagen van 08.00 – 16.00 uur.

Over autismehuis

autismehuis biedt gespecialiseerde begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme. De ontwikkeling van het kind of de jongere met zijn systeem staan centraal in onze begeleiding en behandeling. Wij vinden het belangrijk om werkzaam te zijn in de context van het kind (thuis, school) en wanneer nodig de thuissituatie te ontlasten, zodat het kind of de jongere zich in een afgestemde omgeving verder kan ontwikkelen.

Wij zijn een innovatieve jeugdzorg organisatie. Een initiatief dat vanuit een persoonlijke drijfveer ooit klein begon, is uitgegroeid tot een flexibele jeugdzorgorganisatie met meer dan 90 gedreven jeugd- en gezinsbegeleiders. Vanuit onze kernwaarden lef, trots en nieuwsgierigheid durven wij grote dromen te dromen voor onze kinderen en jongeren. Vol vertrouwen in het kind en gezin staan we naast het hen om diens uitdagingen stap voor stap aan te gaan.

Dit doen wij door ambulante begeleiding aan huis of in de klas, door groepszorg of door individuele dagbehandeling ABA. Ons doel is om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren met autisme zoveel mogelijk blijven meedraaien in de maatschappij. Dat ze mét hun autisme hun draai vinden binnen het gezin, mee blijven doen op school en bijvoorbeeld bij de sportclub. We bieden zorg aan meer dan 125 kinderen en jongeren met autisme uit Zwolle en omgeving.

Wij zoeken iemand

 • met academisch werk- en denkniveau (WO);
 • met een afgeronde BCBA opleiding;
 • met een registratie bij het SKJ in de kamer voor Pedagogen;
 • kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en het landelijk jeugdbeleid
 • kennis en ervaring met ASS, SGW en het jeugdzorgsysteem
 • een positieve, opbouwende mindset heeft en denkt in mogelijkheden
 • een grote mate van zelfstandigheid heeft en proactief handelt
 • zich goed kan uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk
 • die het overzicht behoudt en op effectieve wijze prioriteiten kan bepalen en voorgang bewaakt
 • zich herkent in onze kernwaarden ‘lef’, ‘nieuwsgierig’ en ‘trots’

Wij bieden

 • een uitdagende baan met ruimte voor eigen inbreng en waar meedenken wordt gewaardeerd;
 • een plek waar je jezelf kunt zijn, met een informele werksfeer binnen een professionele context;
 • een jong, professioneel en enthousiast team;
 • een baan waar je verantwoordelijkheden krijgt en zelfregie hebt;
 • coaching en begeleiding van een gedragsspecialist om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen;
 • inschaling functieschaal 11, periodiek is afhankelijk van je ervaring en opgebouwde kennis;
 • een tijdelijke aanstelling waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort.

Geïnteresseerd in deze functie?

Verras ons met een motivatiebrief waarbij we graag lezen waarom je bij autismehuis wilt werken, welk verschil je gaat maken en waar jouw passie voor autisme vandaan komt. Natuurlijk ontvangen we ook graag je curriculum vitae. Stuur je sollicitatie naar solliciteren@autismehuis.nl of per post naar Herfterlaan 2a, 8024 PJ in Zwolle, ter attentie van Dineke Hartman (Directeur-Bestuurder).