ABA-behandelaar

Locatie de Toren in Zwolle | Uren nader te bepalen

Ben jij de zorgprofessional die zich wil inzetten voor het kind met autisme dat niet kan deelnemen aan het basisonderwijs? Zie jij het als een uitdaging om kinderen individueel te behandelen en ze vaardigheden aan te leren zodat ze wel naar school kunnen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Over dagbehandeling

Op onze locatie de Toren bieden we dagbehandeling vanuit een individueel ABA-programma (Applied Behavior Analysis) voor kinderen met autisme en verwante problematiek tussen de 3 en 12 jaar. De kinderen zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen in het onderwijs of missen de vaardigheden om aan onderwijs te kunnen deelnemen. We bieden hen een maatwerk ABA-programma om te ‘’leren’’ leren en tot ontwikkeling te komen met als doel uitstromen naar het onderwijs. We werken vol vertrouwen en enthousiasme stap voor stap aan de talenten van de kinderen.

Wat je als ABA-Behandelaar doet

Als ABA behandelaar werk je voornamelijk één op één met de kinderen. Individuele activiteiten worden afgewisseld met korte groepsactiviteiten zodat kinderen de vaardigheden leren dien nodig zijn om in een groepssetting te functioneren. Je werkt met het kind aan tafel om didactische en schoolse vaardigheden doelgericht aan te leren. Dit doe je door gebruik te maken van verschillende werk- en spelvormen.

Je werkt in verschillende kind-teams en gezamenlijk met de andere ABA-behandelaren ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het ontwikkelplan van het kind. Binnen ieder kind-team is er een mentor en een gedragsdeskundige betrokken, die samen het ontwikkelplan opstellen en verantwoordelijk zijn voor het bewaken de voortgang. Op structurele basis is er kind-teamoverleg waar de mogelijke knelpunten en ontwikkelkansen besproken worden zodat er effectief bijgestuurd kan worden.

Wij zoeken een nieuwe collega

 • met een relevante Hbo-opleiding en een SKJ registratie (Jeugd- en Gezinsprofessional);
 • die aantoonbare ervaring heeft opgedaan in het werken met kinderen met autisme;
 • die een positieve, opbouwende mindset heeft en denkt in mogelijkheden;
 • die een grote mate van zelfstandigheid heeft en proactief handelt;
 • die goed in staat is te reflecteren op eigen handelen;
 • die zichzelf goed kan uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk;
 • die kennis heeft van de methodiek ABA (pré.)

 

Wij bieden jou een

 • uitdagende baan met ruimte voor eigen inbreng en waar meedenken wordt gewaardeerd;
 • plek waar je jezelf kunt zijn, met een informele werksfeer binnen een professionele context;
 • baan waar je verantwoordelijkheden krijgt en zelfregie hebt;
 • scholing en coaching waardoor jij je persoonlijke en professional kan ontwikkelen;
 • inschaling functieschaal 8, periodiek is afhankelijk van je ervaring en opgebouwde kennis;
 • een tijdelijke aanstelling waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort

 

Geïnteresseerd in deze functie?

Verras ons met een motivatiebrief waarbij we graag lezen waarom je bij autismehuis wilt werken, welk verschil je gaat maken en waar jouw passie voor autisme vandaan komt. Natuurlijk ontvangen we ook graag je curriculum vitae. Stuur je sollicitatie naar solliciteren@autismehuis.nl of per post naar Herfterlaan 2a, 8024 PJ in Zwolle, ter attentie van Amy Blaauw (teamleider).

Over autismehuis

autismehuis biedt gespecialiseerde behandeling voor kinderen met autisme. De ontwikkeling van het kind met zijn systeem staan centraal binnen onze zorg. Wij vinden het belangrijk om werkzaam te zijn in de context van het kind (thuis, school), zodat het kind zich in een afgestemde omgeving verder kan ontwikkelen.

Wij zijn een innovatieve jeugdzorg organisatie. Een initiatief dat vanuit een persoonlijke drijfveer ooit klein begon. Vanuit onze kernwaarden lef, trots en nieuwsgierigheid durven wij grote dromen te dromen voor onze kinderen en jongeren. Vol vertrouwen in het kind en het gezin staan we naast  hen om uitdagingen stap voor stap aan te gaan.

Ons doel is om kinderen tot ontwikkeling te brengen zodat zij, op een zo normaal mogelijke manier, mee kunnen doen binnen de maatschappij. Dat ze mét hun autisme hun draai vinden binnen het gezin en mee blijven doen op school.