ABA-behandelaar

Locatie de Toren in Zwolle | Uren flexibel (0-uren contract) | Flexibel inzetbaar

Ben jij de zorgprofessional die zich wil inzetten voor het kind met autisme dat niet kan deelnemen aan het basisonderwijs? Zie jij het als een uitdaging om kinderen vaardigheden aan te leren zodat ze wel naar school kunnen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Over dagbehandeling

Op locatie de Toren bieden we intensieve dagbehandeling voor kinderen met autisme en verwante problematiek tussen de 3 en 12 jaar. De kinderen zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen in het onderwijs of missen de vaardigheden om aan onderwijs te kunnen deelnemen. Dit doen we door de kinderen, vanuit de ABA principes (Applied Behavior Analysis),   te ‘’leren’’ leren en tot ontwikkeling te komen met als doel uitstromen naar het onderwijs. We werken stap voor stap en vol vertrouwen en enthousiasme  aan de talenten van de kinderen.

Wat je als ABA-Behandelaar doet

Als ABA behandelaar werk je voornamelijk één op één met de kinderen. Individuele activiteiten worden afgewisseld met groepsbehandeling zodat kinderen de vaardigheden leren dien nodig zijn om in een groepssetting te functioneren. Je werkt met het kind aan tafel om didactische en schoolse vaardigheden doelgericht aan te leren. Dit doe je door gebruik te maken van verschillende werk- en spelvormen.

Je werkt in verschillende kind-teams en gezamenlijk met de andere ABA-behandelaren ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het ontwikkelplan van het kind. Binnen ieder kind-team is er een mentor en een gedragsdeskundige betrokken, die samen het ontwikkelplan opstellen en verantwoordelijk zijn voor het bewaken de voortgang. Op structurele basis is er kind-teamoverleg waar de mogelijke knelpunten en ontwikkelkansen besproken worden zodat er effectief bijgestuurd kan worden.

Wij zoeken een nieuwe collega

 • met een relevante Hbo-opleiding en een SKJ registratie (Jeugd- en Gezinsprofessional) (pré); óf in het laatste jaar van een relevante HBO-opleiding;
 • ervaring op wil doen of al heeft in het werken met kinderen met autisme;
 • die een positieve, opbouwende mindset heeft en denkt in mogelijkheden;
 • die een grote mate van zelfstandigheid heeft en proactief handelt;
 • die goed in staat is te reflecteren op eigen handelen;
 • die zichzelf goed kan uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk;
 • die meer wil leren van ABA of kennis heeft van de ABA (pré)

Wij bieden jou een

 • uitdagende baan met ruimte voor eigen inbreng en waar meedenken wordt gewaardeerd;
 • plek waar je jezelf kunt zijn, met een informele werksfeer binnen een professionele context;
 • baan waar je verantwoordelijkheden krijgt en zelfregie hebt;
 • scholing en coaching waardoor jij je persoonlijke en professional kan ontwikkelen;
 • Flexibele uren en inzetbaarheid; met mogelijk zicht op vaste uren
 • werkdagen op maandag t/m vrijdag;
 • inschaling functieschaal 7 of 8, periodiek is afhankelijk van je ervaring en opgebouwde kennis

Geïnteresseerd in deze functie?

Stuur je sollicitatie vóór 5 april 2024 per mail naar solliciteren@autismehuis.nl of per post naar Herfterlaan 2, 8024 PJ Zwolle, ter attentie van Amy Blaauw (teamleider).

Over autismehuis

autismehuis biedt gespecialiseerde behandeling voor kinderen met autisme. De ontwikkeling van het kind met zijn systeem staan centraal binnen onze zorg. Wij vinden het belangrijk om werkzaam te zijn in de context van het kind (thuis, school), zodat het kind zich in een afgestemde omgeving verder kan ontwikkelen.

Wij zijn een innovatieve jeugdzorg organisatie. Een initiatief dat vanuit een persoonlijke drijfveer ooit klein begon. Vanuit onze kernwaarden lef, trots en nieuwsgierigheid durven wij grote dromen te dromen voor onze kinderen en jongeren. Vol vertrouwen in het kind en het gezin staan we naast  hen om uitdagingen stap voor stap aan te gaan.

Ons doel is om kinderen tot ontwikkeling te brengen zodat zij, op een zo normaal mogelijke manier, mee kunnen doen binnen de maatschappij. Dat ze mét hun autisme hun draai vinden binnen het gezin en mee blijven doen op school.