1. Home
  2. Bij jou thuis

 

 

Rust achter de voordeur

Betekent thuiskomen gezelligheid of strijd? Een stabiele thuissituatie en goede onderlinge relaties zijn van essentieel belang om uit te groeien tot een zelfstandig en evenwichtig individu. Met autisme is dit niet altijd vanzelfsprekend.

Vaak wordt er een onevenredig hoge mate van druk op jou als ouder gelegd: autisme vraagt nu eenmaal veel extra begeleiding. Angst, verdriet, onrust en stress: het komt soms allemaal voorbij op een dag. Thuis en daarbuiten zullen bepaalde keuzes regelmatig niet worden begrepen, laat staan je in dank worden afgenomen.

“Je hebt iemand nodig die naar je luistert, die je begrijpt, die met je meedenkt en samen met jou, je kind en het gezin een oplossing bedenkt.”

Soms reageer je door alles wat er gebeurt misschien niet altijd even adequaat op bepaalde situaties en na verloop van tijd kun je de grip op je gezin verliezen, of concessies doen die je eigenlijk niet wil doen. Maakt jou dat een slechte ouder, heb je dan gefaald? Zeker niet! Je hebt alleen niet altijd de energie en kracht om verandering in gang te zetten. En dat is heel begrijpelijk. Op zo’n moment heb je even niets aan theoretische modellen, laat staan dat iemand je vertelt wat je moet doen. Je hebt iemand nodig die naar je luistert, die je begrijpt, die met je meedenkt en samen met jou, je kind en het gezin een oplossing bedenkt.

Hulp vragen voor jezelf of voor je kind is niet zwak, het betekent juist dat je de toekomst op een andere manier wilt vormgeven. Wij weten uit ervaring hoe je je voelt en helpen je met een praktische aanpak. Thuis, maar als nodig ook op school, of in andere situaties. Wij bieden handvatten en een maatwerkoplossing voor kind en ouder, waardoor er weer ruimte komt om van elkaar te genieten.

Iemand nodig die met u meedenkt?