Stage Jeugdzorgwerker | Pedagogisch medewerker

Locatie de Kubus in Zwolle | 32 uren

Ben jij het talent dat wil leren kinderen of jongeren met autisme tot ontwikkeling te brengen? En heb je hierbij het groepsproces en het individuele kind goed in beeld? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Wat zijn je werkzaamheden?

Als stagiair in de functie van groepszorgprofessional ga je deel uitmaken van een enthousiast en ervaren team. Samen met je collega’s begeleid je, vanuit de Geef Me De Vijf methode, kinderen en jongeren met autisme die na schooltijd of in het weekend bij ons verblijven. Afhankelijk van je ervaring en mogelijkheden ga je gedurende je stage steeds zelfstandiger werken. Natuurlijk zijn onze professionals altijd in de buurt om jou te coachen en te begeleiden. Zo doe je werkervaring op en leer jij je opgedane kennis van de opleiding toe te passen in de praktijk.

 

Over de Kubus

Op onze groepszorg-locatie kunnen kinderen na schooltijd en in het weekend terecht. In een huiselijke setting komen kinderen en jongeren met leeftijdsgenoten in contact en wordt begeleiding geboden op 4 ontwikkelingsdomeinen: sociale vaardigheden, het groeien in zelfstandigheid, groepsvaardig-heden en emotie regulatie.

Omdat het kind bij ons wordt begeleid, kan het gezin even afstand nemen en ontstaat er ruimte voor
gezinsleden om aandacht te geven aan zichzelf en aan elkaar. Een plek binnen groepszorg heeft een tijdelijk karakter. Tijdens evaluatiemomenten wordt gekeken of de zorgvraag nog passend is binnen groepszorg of dat er gekozen moet worden voor een ander traject.

Het fundament van de begeleiding binnen groepszorg wordt gevormd door de dagstructuur en
de auti-communicatie gestoeld op de Geef me de 5©. Er wordt onderscheid gemaakt tussen doordeweekse ontwikkelingsgerichte groepsbegeleiding waar doelgericht wordt gewerkt, en specialistische respijtopvang wat gericht is op ontlasting van de thuissituatie om de draagkracht te vergroten.

 

Over autismehuis

autismehuis biedt gespecialiseerde begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme. De ontwikkeling van het kind of de jongere met zijn systeem staan centraal in onze begeleiding en behandeling. Wij vinden het belangrijk om werkzaam te zijn in de context van het kind (thuis, school) en wanneer nodig de thuissituatie te ontlasten, zodat het kind of de jongere zich in een afgestemde omgeving verder kan ontwikkelen.

autismehuis is een innovatieve jeugdzorg organisatie. Een initiatief dat vanuit een persoonlijke drijfveer ooit klein begon, is uitgegroeid tot een flexibele jeugdzorgorganisatie met meer dan 90 gedreven jeugd- en gezinsbegeleiders. Vanuit onze kernwaarden lef, trots en nieuwsgierigheid durven wij grote dromen te dromen voor onze kinderen en jongeren. Vol vertrouwen in het kind en gezin staan we naast het hen om diens uitdagingen stap voor stap aan te gaan.

 

Wij zoeken een enthousiaste en initiatiefrijke student die

  • Bezig is met een studie Social Work en een stageplek zoekt voor het 3e leerjaar;
  • Interesse, passie en affiniteit heeft met kinderen, jongeren en autisme;
  • Verantwoordelijkheidsgevoel heeft en initiatief durft te nemen;
  • Nieuwsgierige, flexibele en leerbare houding heeft;
  • In het bezit is van een rijbewijs (pré);

 

Wat bieden wij?

Een uitdagende leeromgeving binnen een interessant werkveld en een enthousiast team waarin veel ruimte en aandacht is om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Gedurende je stage word je begeleid door een eigen stagebegeleider die ook werkzaam is op de groep. Tijdens je stage ontvang je een stagevergoeding conform de CAO.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan jouw motivatiebrief met foto en cv naar jouwdroomstage@autismehuis.nl.

Meelopen op de groep is een onderdeel van de sollicitatieprocedure.

 

Meer informatie nodig?

Stuur dan een e-mail met je vraag naar Kim Nijkamp, teamleider van locatie De Kubus.
E-mailadres:
kimnijkamp@autismehuis.nl