1. Home
 2. Pedagogisch medewerker met mentorschappen

Pedagogisch medewerker met mentorschappen

Locatie de Kubus in Zwolle | 24 – 32 uur

Ben jij de professional die kinderen of jongeren met autisme tot ontwikkeling brengt en hierbij het groepsproces en het individuele kind goed in beeld heeft? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

In samenwerking met collega’s ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de begeleiding, behandeling en verzorging aan de kinderen en jongeren op de groep. Je bent in staat een veilig pedagogisch leefklimaat te bieden dat de basis vormt voor de ontwikkeling van de kinderen.
De behandelplannen worden door de gedragspecialist opgesteld en jij levert een bijdrage aan het uitvoeren en denkt mee wanneer doelen bijgesteld moeten worden.

Als pedagogisch medewerker begeleid je kinderen en jongeren zowel groepsgericht als individueel. Jij staat sterk in je schoenen en bent een stabiele factor tijdens hectische momenten. Je behoudt het overzicht, stemt goed af en past je benaderwijze aan naar wat het kind nodig heeft. Dit alles doe je met een proactieve houding en een flexibele instelling waarbij in mogelijkheden denken voor jou normaal is. In de afstemming met ouders of collega’s ben je helder in je communicatie. Zowel mondelingen als schriftelijk.

Daarnaast verricht je een aantal huishoudelijke en organisatorische taken. Met je collega’s samen staan jullie open om elkaar feedback te geven en reflecteer je op je eigen handelen. Op deze manier houden we elkaar scherp.

Als mentor heb je een caseload kinderen waarvoor jij het eerste aanspreekpunt bent voor ouders, collega’s of externe betrokkenen. Samen met de gedragsdeskundige of gedragsspecialist stel je het zorgplan met meetbare doelen op en monitor je de voortgang.

 

Over groepszorg op locatie de Kubus

Binnen groepszorg bieden we op doordeweekse dagen ontwikkelingsgerichte groepsbegeleiding en specialistische respijtzorg in het weekend.

Ontwikkelingsgerichte groepsbegeleiding
Hier bieden we kinderen een ‘tijdelijke’ ontwikkelplek waarbij we werken aan vaardigheden die nodig zijn. Dit heeft als doel dat kinderen terug kunnen gaan naar een regulier setting zoals een BSO/BSO+ of thuis. De kinderen komen hier na schooltijd waar we in een huiselijke setting gericht zijn op 4 ontwikkeldomeinen: sociale vaardigheden, het groeien in zelfstandigheid, groepsvaardig-heden en emotie regulatie.

Specialistische respijtzorg
Daarnaast bieden we, voor kinderen die in zorg zijn bij autismehuis, in het weekend specialistische respijtzorg aan. Omdat het kind bij ons wordt begeleid, kan het gezin even afstand nemen. Er ontstaat ruimte voor gezinsleden om aandacht te geven aan zichzelf en aan elkaar.

 

Over autismehuis

autismehuis biedt gespecialiseerde begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme. De ontwikkeling van het kind of de jongere met zijn systeem staan centraal in onze begeleiding en behandeling. Wij vinden het belangrijk om werkzaam te zijn in de context van het kind (thuis, school) en wanneer nodig de thuissituatie te ontlasten, zodat het kind of de jongere zich in een afgestemde omgeving verder kan ontwikkelen.

autismehuis is een innovatieve jeugdzorg organisatie. Een initiatief dat vanuit een persoonlijke drijfveer ooit klein begon, is uitgegroeid tot een flexibele jeugdzorgorganisatie met meer dan 90 gedreven jeugd- en gezinsbegeleiders. Vanuit onze kernwaarden lef, trots en nieuwsgierigheid durven wij grote dromen te dromen voor onze kinderen en jongeren. Vol vertrouwen in het kind en gezin staan we naast het hen om diens uitdagingen stap voor stap aan te gaan.

Wij zoeken iemand die

 • een relevante hbo-opleiding Social Work of Pedagogiek heeft afgerond;
 • kennis en ervaring heeft opgedaan in groepswerk met kinderen met autisme (pre);
 • SKJ – geregistreerd is of de mogelijkheid tot SKJ registratie;
 • zich flexibel opstelt in werktijden en beschikbaarheid, ook in de weekenden;
 • een positieve, opbouwende mindset heeft en denkt in mogelijkheden;
 • een grote mate van zelfstandigheid heeft en proactief handelt;
 • zich goed kan uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk;
 • zich herkent in onze kernwaarden ‘lef’, ‘nieuwsgierig’ en ‘trots’.

 

Wij bieden

 • een uitdagende baan met ruimte voor eigen inbreng en waar meedenken wordt gewaardeerd;
 • een plek waar je jezelf kunt zijn, met een informele werksfeer binnen een professionele context;
 • een jong, professioneel en enthousiast team;
 • interne groepsintervisie;
 • coaching van een gedragsspecialist om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen;
 • inschaling functieschaal 8, periodiek is afhankelijk van je ervaring en opgebouwde kennis;
 • jaarcontract waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort.

 

Geïnteresseerd in deze functie?

Verras ons met een motivatiebrief waarbij we graag lezen waarom je bij autismehuis wilt werken, welk verschil je gaat maken en wat jouw passie voor autisme is. Natuurlijk ontvangen we ook graag je curriculum vitae.

Stuur je sollicitatie per mail naar, solliciteren@autismehuis.nl of per post naar Herfterlaan 2a, 8024 PJ in Zwolle, ter attentie van Kim Nijkamp (meewerkend teamleider Groepszorg). 

Meelopen is een onderdeel van de sollicitatieprocedure.