Specialistische Jeugdzorg | Behandeling en Begeleiding

038 - 2600 048 info@autismehuis.nl
  1. Home
  2. Onze hulp
  3. Ambulante begeleiding en behandeling voor kind en jongere aan huis

Ambulante behandeling en begeleiding bij jou aan huis

Voor een kind met autisme zit de dag vol met prikkels. Op school lukt het nog net om sociaal wenselijk gedrag te laten zien maar thuis barst vaak de bom. Broertjes of zusjes moeten het ontgelden en jouw kind is boos. Boos en gefrustreerd op alles en iedereen. Ook op zichzelf. Logisch, het valt ook niet mee als je je zo onbegrepen voelt. Wij kunnen jouw kind met autisme helpen. Zodat hij zichzelf en de wereld om hem heen beter begrijpt.

Behandeling en begeleiding aan huis

Het aanleren van vaardigheden gaat niet vanzelf wanneer je autisme hebt. Dan is het fijn als je met iemand kunt oefenen die begrijpt hoe autisme werkt en die daarbij kan helpen. Onze autisme-experts komen bij jou aan huis en helpen jouw kind in jullie eigen omgeving.


“Thuis oefenen met een professional die weet hoe autisme werkt.” 

Voor wie

Ambulante begeleiding en behandeling is bedoeld voor kinderen en jongeren met autisme in de leeftijd van 4 – 18 jaar.

 

Wat wij doen

Wij brengen in kaart waar jouw kind moeite mee heeft. Voor ieder kind met autisme is dat weer anders. Zo blijft de één verzanden in het ochtendritueel en heeft de ander moeite met het indelen van zijn vrije tijd. Wij maken een zorgplan en samen gaan we werken aan structurele oplossingen.

Vanuit de Geef mij de Vijf methode gaan wij aan de slag met de hulpvraag. Wij begeleiden jouw kind bij algemene dagelijkse vaardigheden en geven ook inzicht in zijn of haar autisme. “Wat is nou eigenlijk autisme?” “En wat gebeurt er in mijn hoofd als ik overprikkeld raak?” Door te begrijpen hoe autisme werkt, leren kinderen zichzelf beter kennen. Met onze handvatten krijgen ze weer grip op situaties. Ook wanneer ze onverwachts zijn.

De behandeling en begeleiding vindt thuis plaats. In de eigen omgeving van het kind met papa of mama in de buurt. Dat is wel zo prettig. Situaties worden in de thuisomgeving direct concreet en ouders oefenen gelijk mee. Hierdoor ontwikkelt niet alleen het kind, maar leren ook de ouders.

 

De omgeving rondom het kind met autisme

De zorg van autismehuis houdt niet op bij het begeleiden en behandelen van jouw kind aan huis. Wij geloven én weten uit ervaring, dat de groei en ontwikkeling van kinderen met autisme beter verloopt wanneer ook de omgeving wordt begeleid.

Voor ouders bieden wij daarom ouderbegeleiding en opvoedondersteuning. Wij geven ouders inzicht in het autisme van hun kind, zijn hun vraagbaak en leren ze methodieken waardoor ook zij weer grip krijgen op situaties. Zo komt er weer balans in het gezin. Ook komt het voor dat onze autisme-experts meegaan naar school. Ze kijken mee in de klas en weten vaak met een aantal simpele tips en aanpassingen voor het kind of de leerkracht grote stappen vooruit te zetten. 

Iemand nodig die met je meedenkt?