Specialistische Jeugdzorg | Behandeling en Begeleiding

038 - 2600 048 info@autismehuis.nl

Online kennissessie | dinsdag 3 november 15.30 uur = VOL

Analyseren en stimuleren van gedrag

Speciaal voor professionals binnen onderwijs en sociaal domein

 

Update | Houd onze website in de gaten voor nieuwe sessies!

Wat zie jij wanneer een kind de les of begeleiding verstoort omdat hij zijn taak niet wil afronden? En wat doe jij wanneer een kind meer aandacht heeft voor het plafond dan voor wat jij probeert uit te leggen? Hoe kijk jij naar ongewenst gedrag en hoe ga je hier mee om? In onze kennissessie ‘analyseren en stimuleren van gedrag’ gaan we in op de functie van gedrag en geven we handvatten hoe je ongewenst gedrag kunt ombuigen naar gewenst gedrag.

Wat we gaan doen

Gedrag is zoveel meer dan wat je alleen ziet. Samen met onze gedragsdeskundigen ga je in deze online sessie objectief naar gedrag kijken, zonder aannames te doen. Welk gedrag laat een kind zien? En wat is de functie van dit gedrag? Aan de hand van het ABC-model en verschillende praktijksituaties gaan we de onderliggende boodschap van gedrag analyseren.

Ook leren wij jou hoe je vanuit de ABA-methode gedrag kunt beïnvloeden door bekrachtiging.

Waarom deelnemen?

Na deze kennissessie kijk je een volgende keer anders naar een woede-aanval. Je ziet niet alleen meer die bult frustratie maar je herkent de boodschap én je weet vanuit bekrachtiging hierop te handelen. Een volgende keer komen het kind en jij sneller uit de cirkel van ongewenst gedrag.

Heb je een hele specifieke vraag die je graag beantwoord wilt hebben? Stuur die dan naar ons toe via het deelnameformulier. We proberen zoveel mogelijk vragen in de sessie te behandelen. Mocht dat niet lukken dan krijg je na de sessie antwoord per e-mail.

Aanmelden?

Aanmelden voor deze kennissessie gaat niet meer. Wil je een volgende keer als één van de eersten op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, daarin vermelden wij nieuwe sessies en data.

Onze nieuwsbrief ontvangen?