Specialistische Jeugdzorg | Behandeling en Begeleiding

038 - 2600 048 info@autismehuis.nl

Kennismiddag ‘omgaan met prikkelig gedrag bij autisme’

woensdag 1 april 2020 wordt uitgesteld.

 

 Voor professionals binnen onderwijs en sociaal domein

Prikkels en gedrag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor kinderen met autisme is het iedere dag topsport om alle prikkels te verwerken. Wanneer de zintuigen overbelast raken en informatie niet meer verwerkt kan worden, kan er prikkelig gedrag ontstaan. Hoe ga je hier als professional uit het onderwijs of sociaal domein mee om? Wat doe jij als de zoveelste woede-uitbarsting jouw les of begeleiding verstoort?

Waarom deelnemen?

Omgaan met prikkelig gedrag of een woede-uitbarsting tijdens de les of begeleiding kan soms het uiterste van jou vragen. Binnen enkele minuten kan een fijne flow veranderen in strijd of frustraties. Dit wil je het liefste voor zijn. En als je er toch in belandt, dan wil je weten hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Onze kennissessies kunnen jou daarbij helpen.


“Na deze kennissessie weet jij hoe te handelen bij prikkelig gedrag of woede-aanvallen.”

Gedrag bij kinderen met autisme verloopt soms net even anders. Logisch dat je daar specialistische hulp bij kunt gebruiken. Onze autisme-experts kennen de complexiteit van autisme en beschikken over een flinke dosis kennis, ervaring en methodieken die werken bij kinderen en jongeren met autisme. Op basis van onze methodieken (Applied Behavior Analysis en Geef mij de Vijf), bieden wij 2 kennissessies aan. Je kunt deelnemen aan 1 sessie. Kies de sessie die het beste bij jou past.

Werken met de emotiemeter

gebaseerd op Geef me de 5-methodiek

In deze kennissessie vertellen onze gedragsdeskundigen jou alles over de informatie- en prikkelverwerking in het autistische brein.
Wij leren jou vanuit hier teruggaan naar de oorzaak van overprikkeling en hoe je hier met de emotiemeter op kunt anticiperen. Aan de hand van praktijksituaties laten wij zien hoe je samen met het kind een emotiemeter invult en toepast.

Na deze kennissessie ben jij in staat om emoties sneller te herkennen en weet jij nog beter hierop te handelen. Jij krijgt grip op gedrag en weet wat nodig is om het kind te behoeden voor woede-aanvallen. En mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan weet jij hoe te handelen.

Analyseren en stimuleren van gedrag

gebaseerd op ABA-methode

In deze kennissessie laten onze gedragsdeskundigen je zien hoe je objectief naar gedrag kunt kijken, zonder aannames te doen.
Welk gedrag laat een kind zien? En wat is de functie van dit gedrag? Aan de hand van het ABC-model en praktijksituaties gaan we gedrag objectief bekijken. Wij geven je inzicht in de functies van gedrag en laten je zien hoe je gewenst alternatief gedrag kunt stimuleren.

Na deze sessie kijk je anders naar gedrag en beschik je over praktische handvatten hoe je ongewenst gedrag kunt omzetten naar gewenst gedrag.——————————————————————————————————

Locatie

De ontvangst en opening vindt plaats bij de Kas van Kaat in Zwolle. Voor de kennissessies wandelen we binnen enkele minuten naar onze eigen locatie de dagbehandelingsplek autismehuis de Toren. Ook de kennisborrel vindt plaats bij autismehuis de Toren.

Programma

15.00 uur            ontvangst en inloop
15.30 uur            opening
16.00 uur            start kennissessie
17.00 uur            borrel en kennismaken
18.00 uur            einde kennismiddag

Locatie ontvangst

Kas van Kaat
Kuyerhuislaan 8d
8025 AS Zwolle

Locatie kennissessies en borrel

autismehuis De Toren
Herfterlaan 2
8024 PJ  Zwolle

Aanmelden

Meld je nu aan en geef door aan welke kennissessie jij wilt deelnemen. Je kunt aan één kennissessie deelnemen.

Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Benieuwd hoe deelnemers de vorige kennismiddag hebben ervaren?

  • deelname is gratis
  • deelname is uitsluitend bedoeld voor professionals uit het sociaal domein of onderwijs.
  • zijn de kennissessies interessant voor jouw hele team? Vraag dan hier naar de mogelijkheden voor een in-huis-training en wij komen naar jou toe.

  • Geef je keuze door

    Meld je aan voor één kennissessie.

  • Nieuwsbrief en privacy

    Via onze nieuwsbrief versturen wij informatie over autismehuis. Wij delen je informatie niet met derden en je kunt je aanmelding voor onze nieuwsbrief op ieder moment opzeggen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.